Sunday, 9 March 2014

Kohupiimapontšikud

Ema leidis vanakooli pontšikute retsepti, originaal on pärit Tuuli blogist. Olen eelnevalt teinud pärmitagna pontšikuid, kasuvanaema õpetas pirukate rasvas keetmist :) Aga see variant siis kohupiimaga, mida ise ei olnud enne söönud.


Vaja läheb

200g  Kohupiim (ricotta)
2 tk    Muna
6 spl  Nisujahu
3 spl  Suhkur
1 tl    Küpsetuspulber
0.5tk Sidrun
Sool
Toiduõli

Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Vahusta munad suhkru ja sidrunimahlaga vahuks.

2. Sega jahule juurde sool ja küpsetuspulber.

3. Lisa munavahule kohupiim (retseptis kirjas 300g, tegin esimese portsu selle kogusega. Aga meeldis natuke rohkem kui koguseks jäi 200g. See tuli läbi juhuse, et kodus oli ainult üks 200g pakk. Konsistents jäi meeldivam) sega korralikult läbi ja lisa jahu. Sega läbi. Tainas peab jääma nii paks, et laiali ei valgu. Vajadusel lisa natuke jahu.

4. Kuumuta potis õli (kasutan kitsast potti). Õli peab olema nii palju, et pontšikud saaksid vabalt liikuda ja põhja ei vajuks ning nii kuum, et pontšikud hakkaksid kohe mullitades küpsema.

5. Võta teelusikaga tagnast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil õlisse küpsema. Lase nii kaua küpseda kui pontšikud on ühtlaselt pruunikad. Vahetasin pontšikute külge.

6. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Küpsetele pontšikutele võib peale puistata tuhksuhrkut.

Ja head isu :)

No comments:

Post a Comment