Saturday, 30 August 2014

Šokolaadi-õunakook

Rabarberihooaeg läbi, õunad asemel :) Õunu sellel aastal nii palju ei ole, kui eelnevatel. Aga natuke söömiseks ja natuke katsetamiseks. Retsept pärineb Õhtulehe Retseptivihikust "Mehed kööki!" (8.03.2013).

Vaja läheb:
200gr võid
200gr tumedat šokolaadi
4 muna
100gr suhkrut (retseptis 180gr)
170gr jahu
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

 4-5 õuna
50gr pruuni suhkrut

Valmistamine:
Sulata vesivannil või ja šokolaad. Sega omavahel jahu, suhkur, kaneel ja küpsetuspulber. 
Vahusta munad suhkruga, sega hulka kuivained. Lisa või ja šokolaadi segu ning sega ühtlaseks massiks. 
Vala tainas vormi. Retseptis 26cm lahtikäiv vorm, mina kasutasin 20x25cm vormi. 
Puhasta ja viiluta õunad ning laota taignale, puista peale pruun suhkur.
Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.

No comments:

Post a Comment