Vahvleid olen teinud korduvalt juba aastaid ja neid võiks süüa vist iga päev (või nii kaua kui isu otsa saab). Aga selleks, et isu otsa ei saaks, teen neid siiski harva. Selle portsjoni tegin sünnipäevaks, kasutasin kolmekordset ainete kogust. Siia lisan ühekordse. Küpsetan selle mõnusa veneaegse vormirauaga. Retsepti olen saanud Ida Savi "Saiad, pirukad, koogid" (1983) küpsetamisraamatust. See oli esimene retseptiraamat, mille järgi kunagi proovima hakkasin. Pildid tundusid nii ahvatlevad. Aga siis koguste juurde.
Vaja läheb:
1 muna
50gr suhkrut
50gr (sulatatud) võid või margariini (mina teen alati võiga)
1/4 l piima
125gr jahu
Valmistamine:
Sulata või ja jahuta veidi. Vahusta muna suhkruga, lisa sulatatud või ja vaheldumisi piim ning jahu. Sega korralikult läbi. Tainast võib lasta enne küpsetamist seista.
Retseptis on ained küll sellistes vahekordades antud aga lisan peaaegu iga kord tunde järgi piima juurde, ei ole kogust mõõtnud. Seda pärast taigna seismist.
Vahvliraud määri võiga.
No comments:
Post a Comment