Sunday, 13 April 2014

Sefiir

Jälle üks uus katsetus. Aluseks võtsin FB Koogimeistri klubist Merle sefiiritegemise õpetuse, koguseid vähendasin poole võrra. Ta on väga selgelt ning samm-sammuliselt tööprotsessi kirjeldanud.


Vaja läheb:
2 munavalget (otse külmikust)
150gr suhrkut
3 spl vett
1/4 tl sidrunihapet (panin vist natuke rohkem, ei meeldi väga magus)

Valmistamine

1. Suhkur ja vesi panna potti ja lasta keema. Segu peab mulisema aga üle keeta ei tohi. Aeg-ajalt segada, et poti külgedele ei jääks suhkrukristalle (see mul ei õnnestunud). Segu keeta ca 6 minutit.
2. Samal ajal vahustada munavalged tugevaks vahuks. Ca 6 min.
3. Lisada munavalgevahule keev siirup, samal ajal kiiresti mikserdades. Lisada vastavalt soovile sidrunihape. Vahustada edasi kuni segu kausi külgedelt lahti lööma hakkab.

Põhjaks proovisin muretaignast korve aga need ei õnnestunud nii hästi, kui oleks soovinud. Vajusid väga kokku (alla). Maitset loomulikult ei muutnud. Sisse panin traditsiooniliselt bananaani (moos, mida mõnikord poes pakutakse, on liiga magus). Tüllet ei ole ka piisavalt suure avaga aga kasutasin olemasolevat. Selline siis seekord :) Maitse ning tekstuuriga jäin väga rahule, välimus nõuab nokitsemist.

No comments:

Post a Comment