Saturday, 5 April 2014

Makroonid sidrunivõidega (macarons with lemon curd)

Teine katse makroonidega. Esimesed ebaõnnestusid, lõhed ja sisu jäi panni külge. Olin küll eelnevalt kodutöö teinud aga järelikult mitte piisavalt. Nii kergelt alla ei anna. Tutvusin võimalike vigadega, sellest oli abi. Vaatasin uuesti Beth Le Manach`i videot. Esimene katsetus oligi selle järgi ning Bethi antud kogustega. Nüüd kombineerisin kogused nami-nami foorumist saaduga. Vahele sidrunivõie.

Vaja läheb:
3 munavalget (nami-nami 90 gr, mul oli 95gr)
100gr mandlijahu
200gr tuhksuhkrut
30 gr suhkrut
natuke soola

Valmistamine
1. Eelmisel päeval võtsin munad külmkapist välja toatemperatuuri saavutamiseks.
2. Eelsoojenda ahi 150C juurde.
3. Vahusta munavalged, lisa sool ja suhkur ning vahusta kõvaks.
Soovi korral lisa toiduvärv (arvesta, et küpsemisel värv tuhmub. Lisada tuleks paar tooni tugevam, kui saavutada tahetakse)
4. Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur eraldi kaussi, sega korralikult läbi.
5. Siis kõige lõbusam osa. Lisa suhkru-mandli segu munavalgetele. Sega tõstes läbi. Liiga vähe segades jäävad makroonid ebatasased ning murenevad. Liiga palju segades ei teki jalgu (marker, et makroonid on õnnestunud). Segamine erinevate retseptide järgi erinev kord. Mina tegin 65. Videos on näidatud konsistents, mis peaks jääma.
6. Tõsta segu tordipritsi, mille abil segu küpsetuspaberile. Kasuta kahte panni.
Löö panne 3-4x tugevalt vastu lauda, pööra pann ja korda. See eemaldab õhumullid ja makroonid ei tohiks katki küpseda.
7. Jäta 20-30 minutiks seisma. Segu kuivab natuke ja ei valgu küpsetamisel laiali vaid kerkib üles (tekivad jalad)
8. Küpseta 20 minutit. Kui küpsetamisaeg on liiga lühike, jääb makrooni sisu pannile kinni.
Jahuta.

Vahele kasutasin sidrunivõiet - järgmine postitus. Kasutasin nami-nami retsepti.

No comments:

Post a Comment