Saturday 5 April 2014

Sidrunivõie (lemon curd)

Maitsesin sidrunivõiet esimest korda Inglismaal. Pärast seda ei olegi söönud. Kuna läks makrooniteoks ja need suhteliselt magusad tahtsin midagi hapumat tasakaalustamiseks. Maitse on ülihea aga minu võie jäi kahjuks liiga vedel. Kasutamist ja söömist ei seganud :) Kasutasin nami-nami retsepti.

Vaja läheb:
1-2 suurt sidrunit (1 dl sidrunimahla ja 1 spl riivitud sidrunikoort)
3 suurt muna
150gr peenikest suhkrut
100gr toasooja võid (kasutasin 80gr)

Valmistamine
Pese toasoojad sidrunid kuuma veega. Riivi koor (1 spl) ja pressi välja mahl (vaja läheb 1 dl).
Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni. Kuumuta vesivannil omavahel segatud munad, suhkur ja sidrunimahl. Jälgi, et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Sega pidevalt kuni see pakseneb (ca 10 minutit).
Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi sõela (jääb ühtlasem). Sega juurde toasoojad võikuubikud ja riivitud sidrunikoor.
Säilib jahedas paar nädalat (kui midagi alles jääb ;) )

No comments:

Post a Comment