Olen vahepeal olnud õuna-purukoogi lainel ja midagi uut ei olegi teinud. Sõbrapäevaks tuunisin õunakoogid südamekujuliseks aga jätsin purukatte ära.
Seekord siis jälle aeg millegi uue valmistamiseks. Šokohooliku unelm. Tainas hetkel külmikus tahenemas.
Vaja läheb:
226 gr šokolaadi (Kasutasin Kalevi Linda`t)
84gr võid
2 muna
70gr suhkrut
160gr jahu
1/4 tl küpsetuspulbrit
30-40gr tükeldatud pähkleid (kuna Linda on pähklitükkidega, eraldi pähkleid ei lisanud)
112gr tükeldatud šokolaadi või šokolaadinööpe
150gr tükeldatud šokolaadi või šokolaadinööpe (ei ole kogemata topelt kirjutatud)
Valmistamine
1. Sulata vesivannil šokolaad ja või.
2. Samal ajal vahusta munad ja suhkur.
3. Lisa ettevaatlikult või ja šokolaadi segu, sega läbi. Lisa jahu ja küpsetuspulber, sega.
4. Lisa tükeldatud šokolaad või šokolaadinööbid, sega läbi ja tõsta tainas 30min külmikusse.
5. Lõika välja sobiv tükk küpsetuspaberit ja aseta see pannile või lõikelauale (peaks mahtuma tagasi külmikusse). Tõsta tainas lusikaga küpsetuspaberile ja aseta 2 tunniks tagasi külma.
6. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Enne ahju panemist vajuta küpsiste peale tükeldatud šokolaad või šokolaadinööbid. Küpsised on ahjus 16 minutit.
No comments:
Post a Comment