Sidrun on üks nendest maitsetest, mis mulle väga meeldib. Sidrunijäätis, -koogid, -küpsised. Nägin retsepti jällegi FB Koogimeistri klubis, pärit Kaju köögist. Ohh kui maitsvad ja pehmed. Seal oli koguseks 30tk, kasutasin teelusikat ja mul tuli 55 :) Pannile jätsin piisavalt kerkimisruumi. Koostisosade järjekorra tegin enda jaoks mugavamaks.
Vaja läheb:
1 sidrun
150 g võid (toatemperatuuril)
150 g suhkrut
2 muna
275 g jahu
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Tuhksuhkrut
Valmistamine:
Riivi sidrun ja pigista välja mahl. Eraldi kaussidesse (seda retsepti alguses kirjas ei olnud ja ma panin kokku, no ei lugenud lõpuni põhjalikult läbi. Pärast uuesti lugedes selgus, et koore pidi alguses lisama ja mahla hiljem. Kuigi toimis ka koos). Sega kokku kuivained.
Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega heledaks vahuks. Lisa munad. Lisa sidrunimahl. Viimasena sega juurde kuivained. Pane tainas külmikusse vähemalt tunniks, soovitavalt kuni kolmeks (hiljem kergem küpsiseid vormida. Tahtsin juba eile küpsetada aga see saigi takistuseks).
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vala tuhksuhkrut väikesesse kaussi. Võta lusikaga taignast väikesed pallikesed ning veerata tuhksuhkru sees. Tõsta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta kerkimisruumi. Mina sain kokku 55tk. Küpseta ahjus 15-18 min. (Kaju köögi retseptis 12-14 min. Minu ahjus ei saanud selle ajaga valmis. Pikema küpsetusajaga jäid täiesti pehmed).
Täielikult jahtunud
küpsised säilita õhukindlas karbis.
No comments:
Post a Comment