Mõte oli harjutada küpsiste katmist glasuuriga. Selleks soovisin sobilikke küpsiseid, mis oleksid siledad ja ei valguks küpsetamisel laiali. Tean, et kasutatakse liivataigent. Proovisin suhkruküpsiste retsepti.
Teisendasin kogused grammideks ja võtsin kõigest neljandiku (v.a suhkur, mida lisasin vähem). Küpsiste tekstuur jäi sobiv aga nagu nimigi ütleb, on need küpsised magusad. Mitte liiga, aga ikkagi magusad. Aga kuna kuju jäi ilus, pind sile ja mõnusad krõmpsuvad, on retsept glasuuri katsetamiseks sobiv. Järgmine kord lisan natuke vähem suhkrut ja proovin sidrunit kasutada.
Glasuuriks on tavaline munavalge + suhkur. Mina ei saa aru, miks seda royal icinguks kutsutakse.
Vaja läheb:
113 gr toasooja võid
75 gr suhkrut
0.5 muna (25gr)
0.75 tl vanilli
160 gr jahu + 1 sl
0.25 tl soola
Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna (praegu küll pool muna), vahusta. Lisa kuivained ja sega korralikult läbi.
Hoia tainast külmkapis vähemalt tund, võib ka ööseks külma jätta.
Vormi küpsised valmis ja soovitatavalt tõsta natukeseks külma.
Eelkuumuta ahi 175 kraadini (180). Küpseta 10-15 min kuni küpsised on kuldpruunid.
No comments:
Post a Comment