Wednesday 11 June 2014

Rabarberikook beseekattega

Facebooki Koogimeistri klubis tiirleb juba pikemat aega üks rababrerikoogi retsept. Kui kodus oleks sööjaid, oleks juba enne proovinud. Aga limiteerin katsetused maksimaalselt korrale nädalas kui mitte harvemini. Igatahes, aluseks võtsin selle retsepti, mida natuke modifitseerisin. Vähendasin koguseid no ja biskviidi teen ka pärast Seikluskohviku koolitust munavalged ja kollased koos, mitte eraldi ja siis kokku. Igatahes.

Põhi:
3 muna
2 spl suhkrut
2 spl jahu

Täidis:
3 munakollast
2 spl suhkrut
1dl hapukoort
0.5 spl tärklist
350gr rabarberitükid (hapud marjad)

Kate:
3 munavalget
3 spl suhkrut

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu hulka jahu ja sega õrnalt läbi. 200 kraadisesse eelkuumutatud ahju umbes 15 minutit.
Sega rabarberitükid tärklisega.
Vahusta munakollased suhkruga. Lisa hapukoor ja sega läbi. Tõsta rabarber koogipõhjale, kata täidisega. Küpseta ca 25 minutit.
Vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Määri koogile, küpseta veel ca 8-10 minutit.

No comments:

Post a Comment