Sunday 30 March 2014

Tuuletaskud kohupiimakreemiga

Tuuletaskute valmstamise peale olin mõelnud pikka aega. Ei otsinud retseptigi, tundusid nii keerulised. Ja järjekordselt jäid FBs silma näpunäited keedutaigna õnnestumiseks. Autor Ragne Värk andis nii palju kasulikke tähelepanekuid ja samm-sammulisi juhiseid, et otsustasin järele proovida. Välja arvatud kuju :) jäin täielikult rahule. Ma ei ole vist ühegi küpsetuse õnnestumise üle nii rõõmus olnud. Ja tegelikult ei häirinud mind kuju ka.

Taigna retpsept on sama nii magusate kui soolaste täidiste jaoks.

Vaja läheb:
3 dl vett
80g võid
0.5 tl soola
180g jahu
4 muna

1 pk kohupiima
1 pk vahukoort
2 spl suhkrut

Valmistamine

1. Lase potis vesi keema. Lisa või ja sool, lase sulada.
2. Tõsta tulelt, lisa korraga kogu jahu ja sega kiiresti ühtlaseks.
3. Tõsta pott tulele tagasi ja sega kuni tainas tuleb külgedelt lahti (minul on tainas mõlemal katsetuskorral juba enne külgedelt lahti). Peab moodustuma ühtlane pall. Tõsta tulelt ja lase u 5 min jahtuda (siis kerkib paremini)
4. Lisa ükshaaval (!) munad, sega iga lisamise järel tainas ühtlaseks.
5. Pritsi tordipritsi abil küpsetuspaberile soovitud kujus tainas. Küpseta 220C juures 15 minutit, 200C juures veel 12 minutit. Keera kuumus nulli, ava ahjuuks ning lase küpsetisel 5 minuti lahtise ahjuuksega seista (temperatuuri langus ei ole nii suur).

Täidis lisatakse kas alla tehtud augu kaudu või lõigatakse "müts" maha. Mina kasutasin teist varianti.

Täidiseks kasutasin kohupiima-vahukoore kreemi. Selleks vahustasin koore, lisasin sellele suhkru ja kohupiima. Pritsi abil täistin taskud.

No comments:

Post a Comment