Tuesday 11 March 2014

Red Velvet muffinid

Sõbrapäeva esialgseks plaaniks oli siis Red Velvet cupcake oma ilusa punase värvuse tõttu. Lisandusid südamekujulised Sassid, millest kirjutasin eelmises postituses. Red Velveti leidsin youtubest kui otsisin kooslust sõbrapäev ja muffinid. Sattusin selle video juurde. Koostises lähtusin sellest retseptist, kus ained oli poole vähem kui videos. Kokku tuli täpselt paras kogus - 12 muffinit.

Minu esimene kord kasutada toiduvärve. Proovipartii tegin küll looduslikult, katsetasin peedimahla aga peale õrnroosa kooriku ei andnud see mingit tulemust. Punase toiduvärvi saamine oli vaevaline, poodidest ei leidnud ja lõpuks tellisin Suhkrukunsti e-poest.





Vaja läheb
60g võid (toasoe)
150g tuhksuhrkut
1 muna
10g kakaopulbrit
20 ml punast toiduvärvi
120 ml petti
150g nisujahu
0.5tl soola
0.5tl söögisoodat
1.5tl valge veini äädikat

Glasuur
150g maitsestamata toorjuustu
150g tuhksuhkrut
50g sulatatud võid
näpuotsaga sidrunihapet
See on glasuur, mida mina kasutan. Retseptis sidrunihapet ei ole aga mulle ei maitse ainult magus ja ka eelnevate toorjuustuglasuuriga muffinite puhul kasutan seda varianti. Mõnikord panen kokku ained ilma võita.
 
Valmistamine
Eelkuumuta ahi 170 kraadi peale.
 
Vahusta miksriga toasoe või ning tuhksuhkur. Lisa muna ja vahusta.
 
Eraldi kausis sega ühtlaselt kokku kakao ja punane toiduvärv. Lisa segu taignale ja sega ühtlaseks. Väiksema kiirusega mikserdades lisa pool petti, pool jahu, seejärel ülejäänud pool petti ja jahu. Lisa sool.
 
Eraldi kausis sega söögisooda ja veiniäädikas ja lisa taignale. Sega läbi.
Tõsta segu vormidesse ja küpseta ca 20 minutit. Muffinid peaksid jääma pehmed ja vetruvad.
Valmista glasuur. Mina panen kaussi kõigepealt toorjuustu ja segan selle suhkruga läbi kasutades lusikat. Segada tuleb rahulikult, liiga aktiivne segamine jätab glasuuri vedelaks. Lisa sulanud või. Sega ettevaatlikult.  
 
Kui muffinid on jahtunud kata nad glasuuriga.

No comments:

Post a Comment