Saturday 8 March 2014

Väike kirsi ja šokolaadikook

Vaatan juba mõnda aega Austraalia My Kitchen Rules`i. See oli kolmas hooaeg, kui valmistati väike kirsi ja šokolaadikook. Tundus nii isuäratav, et tuli tahtmine järele proovida. Retsept. Kasutasin kõike poole vähem ja sain 3 kooki.



Vaja läheb
60g võid, toatemperatuuril
110g tuhksuhkrut
1 muna
80g jahu
1/2 tl küpsetuspulber
15 g kakao
65ml piima, toatemperatuur
150g kirsse (kasutasin külmutatud)
50 g tumedat šokolaadi
60ml vahukoor

Šokolaadi ganache
60g tumedat  šokolaadi
50ml koort

Kaunistuseks kirsse

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 160C. Retsepti järgi 250ml vormid, mul täpselt selliseid ei olnud. Kasutasin käepäraseid. 3 vormi, seest võiga kokku. Vahusta toatemperatuuril olev või ja suhkur. Lisa muna ning mikserda kuni segu on hele. Sõelu juurde jahu, küpsetuspulber ja kakaopulber. Segades lisa järk-järgult piim ning poolitatud kirsid.
2.  Tõsta segu vormidesse. Vormid vesivannil ahju (vesi kuni poole vormi kõrguseni). Küpseta 45-50 minutit kuni tikk tuleb puhtalt välja. Vormid jahtuma.
3. Samal ajal kui koogid küpsevad (tegin varem valmis) laota lauale riba küpsetuspaberit. Sulata šokolaad vesivannil ning vala küpsetuspaberile. Aseta peale sama lai küpsetuspaber ning rulli taignarulliga kuni šokolaad on ca 2-3mm paksune. Keera paberid (mille vahel on kiht šokolaadi) rulli ja aseta sügavkülma. Kui on tahkunud keera lahti ja saad küljekaunistused.
4. Ganache tegemises sulata vesivannil šokolaad, lisa pidevalt segades vahukoor.
5.  Võta koogid vormist välja. Määri kokku ganachega. Lase jahtuda. Külgedele külmikust tulnud šokolaadi sambad ja kaunistuseks paar kirssi.

Originaalretseptis on koogikeste vahel ja vahukoor, selle jätsin ära.

No comments:

Post a Comment