Tuesday 3 May 2016

Rabarberi-kookosekook


Rabarberi lainel :) Retsept on pärit Suur Eesti Raamatuklubi kokaraamatust "Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks." Kogused tegin poole väiksemaks.

Vaja läheb:
100gr toasooja võid
1 dl pruuni suhkrut (võib vabalt olla valge)
2 kanamuna
1/4 dl piima
1 1/4 dl jahu
1 dl kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250g rabarberitükke
1/2 dl siirupit
1/2 tl kaneeli ja nelki
1 dl kookoshelbeid

Valmistamine:
Tükelda rabarber, kuumuta siirup ja maitseained, lisa rabarberitükid ja hauta pisut, tõsta jahtuma.
Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa munad, piim ja kokkusegatud kuivained.
Jäta 1 dl kookoshelbeid koogile pealeraputamiseks.
Kalla tainas rasvaga määritud lahtikäivasse vormi. Pane rabarberid peale. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Riputa peale ülejäänud kookoshelbed ja küpseta kuni helbed tõmbuvad tumedamaks.

No comments:

Post a Comment