Sunday 29 May 2016

Tervislik(um) rabarberi-maasikakook

Rabarberi hooaeg kestab täiel võimsusel. Proovimist ootab üks sidrunikook aga seda jõuab hiljem ka :) Retsept on sarnane marjakangide omaga. Rabareberimoos jättis koogi natuke liiga pehmeks aga lusikaga saab süüa küll ja maitset see ei muuda. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
90 gr kaerahelbeid
105 gr täistera nisujahu (kaerajahu jne)
100 gr rafineerimata roosuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl kaneeli
113 gr sulatatud võid (tervislikum variant - kookosõli)
Rababerimoos

Rabarberimoos:
300 gr tükeldatud rabarbereid
125 gr maasikaid (kasutasin külmutatud, sobivad värsked. Võivad olla ka vaarikad vms)
75 gr rafineerimata roosuhkrut
riivitud sidrunikoor, 1/2 sidruni mahl
2 tl tärklist

Valmista rababerimoos. Selleks pane potti rabarber, marjad, suhkur, sidruni koor ja mahl. Lase keema tõusta, vähenda kuumust ja jäta 10ks minutiks tulele. Lisa tärklis, keeda veel 3 minutit kuni moos pakseneb. Jäta jahtuma.
Eekuumuta ahi 175 kraadini. Määri ca 20x20cm vorm (mul on 18x24) võiga. Sega kausis kõik peale rabarberimoosi. Tõsta lusikaga pool tainast vormi ja suru lusikaga ühtlaseks. Küpseta ahjus 10 minutit ja lase natuke jahtuda. Määri peale moos ning kõige peale ülejäänud tainas. Küpseta veel 25 minutit.
Jahuta kook maha ja tõsta külmkappi.

No comments:

Post a Comment