Monday 25 April 2016

Marjakangid

Seekordne katsetus on natuke tervislikum kui tavaliselt. Marjakangid, kogused jätsin muutmata kuid järgmine kord läheb suhkrut kindlasti vähem. Muidu väga maitsvad ja püsisid koos kuigi muna ei ole ja kartsin, et lagunevad väga laiali.



Vaja läheb:
Põhi ja puiste
150gr kaerahelbeid
94gr täistera nisujahu (võib asendada muu jahuga)
100gr pruuni suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
1 tl riivitud sidrunikoort (riivisin pool sidrunit)
1/4tl küpsetuspulbrit
1/4tl soola
168gr toasooja võid (kui olemas, siis 150gr toasooja kookosõli)

Täidis:
350gr värskeid mustikaid või muid marju (kasutasin külmutatud põldmarju)
125gr vaarika või muud moosi (mul õunamoos)
natuke soola

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Vooderda 20x20cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
Sega kausis kaerahelbed, jahu, suhkur, riivitud sidrunikoor, küpsetuspulber ja sool.
Lisa või ja näpi tainas ühtlaseks (jääb kokku omavahel) suru 2/3 taignast küpsetuspaberile ja küpseta ahjus 10-12 min ( ääred natuke pruunikad)
Määri taignale peale moos ja tõsta peale marjad, pudista peale ülejäänud tainas, küpseta veel 20- 25 min.
Pane jahtunud kook umbes 2 tunniks külmkappi. Lõika sobiva suurusega tükid, ja ampsa.
Säilib külmkapis kuni  4 päeva, sobib sügavkülmutamiseks.

No comments:

Post a Comment