Vaja läheb:
Põhi ja puiste
150gr kaerahelbeid
94gr täistera nisujahu (võib asendada muu jahuga)
100gr pruuni suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
1 tl riivitud sidrunikoort (riivisin pool sidrunit)
1/4tl küpsetuspulbrit
1/4tl soola
168gr toasooja võid (kui olemas, siis 150gr toasooja kookosõli)
Täidis:
350gr värskeid mustikaid või muid marju (kasutasin külmutatud põldmarju)
125gr vaarika või muud moosi (mul õunamoos)
natuke soola
Valmistamine
Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Vooderda 20x20cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
Sega kausis kaerahelbed, jahu, suhkur, riivitud sidrunikoor, küpsetuspulber ja sool.
Määri taignale peale moos ja tõsta peale marjad, pudista peale ülejäänud tainas, küpseta veel 20- 25 min.
Pane jahtunud kook umbes 2 tunniks külmkappi. Lõika sobiva suurusega tükid, ja ampsa.
Säilib külmkapis kuni 4 päeva, sobib sügavkülmutamiseks.
No comments:
Post a Comment