Friday 8 July 2016

Sidrunikook

Mõtlesin küll suvel küpsetada hooajalistest marjadest aga sidruni vastu ei saa. Leidsin ühe mõnusalt sidrunilise koogi, siin natuke muudetud kujul. Algupäraselt toorjuustu kreemiga aga otsustasin selle ära jätta.

Tainas:
250 gr jahu
200 gr võid
100 gr pruuni rafineerimata roosuhkrut (võib veel vähem panna, originaalis 200gr)
1 sl külma vett

Kreem:
100 gr suhkrut (panen järgmine kord vähem, originaalis oli 400gr :o )
4 sl jahu
3 muna
6 sl sidrunimahla

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Näpi kokku jahu, või ja suhkur kuni saad ühtlase taina, lisa vesi ja sõtku läbi. Vooderdasin 18x25 cm vormi küpsetuspaberiga. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel ja aseta põhjale. Küpseta ahjus 20-25 minutit.
Samal ajal valmista kreem. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu ja sidrunimahl.
Kalla kreem koogile ja küpseta veel umbes 20 minutit.

No comments:

Post a Comment