Wednesday 24 June 2015

Ameerika šokolaadiküpsised vol1 (chocolate chip cookies)

Viimasel ajal olen olnud rabarberikoogi lainel. Pilte ei teinud aga väga maitsvad olid, proovisin ühte mandlilaastudega retsepti ja ühte mõnusat, ülipehmet kooki, mille retsepti sain sõbrannalt.

Mul on kodus kokaraamatuid. Küpsetamisraamatuid. Tahaks teha kasvõi iga päev uue küpsetise aga kes neid sööb? Rääkimata sellest, et tooraine päris tasuta kätte ei kuku.

Selle aasta jaanipäev ja taheti midagi magusat. Teen kooki? Ei, see on liiga suur. Mõte oli teha mitmeid erinevaid aga uue katsetusena šokolaadiküpsiseid tuli nii palju, et jäin ainult nende juurde. Otsisin muidugi ainult inglise keeles ja jätsin Eesti leheküljed külastamata. Pärast avastasin, et Nami-Namis täiesti retsept olemas ja selgitus, et peaks enne vähemalt 24 tunniks külma panema. Minu retseptis seda ei olnud, oleks kasulik teadmine olnud. Eks järgmine kord uuesti mõningate modifikatsioonidega. Seekord selle retsepti järgi. Teistendasin ühikud grammideks.

Vaja läheb:

226 gr toasooja võid
250 gr suhkrut
50 gr pruuni suhkrut (panin kokku 200gr) 
1 1/2 teelusikas vanilli
312 gr jahu
1 tl soodat
1 tl soola
1 muna
290 gr tükeldatud šokolaadi

Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 190 kraadini.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja vanillsuhkur, vahusta. Sega omavahel kuivained ja lisa taignale, sega korralikult läbi.
Lisa  šokolaaditükid ja sega. 
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja tõsta sellele lusikaga taigna pallid. Võib käte vahel õige kuju anda, mina surusin maitseaine topsiga peale. Jäta küpsiste vahele ruumi, valguvad natuke laiali. 
Küpseta 190 kraadises ahjus 9-11 minutit (Minul läks 15-20). 
Minu jaoks natuke liiga võised kuigi sellised nad pididki olema. Valgusid liiga laiali. Krõmpsuvad.

No comments:

Post a Comment